Wijk Laakkwartier, een schoonheidssalon rijker: Salon Ahura

schoonheidssalon, ontharen en gezichtsbehandeling

Wijk Laakkwartier, een schoonheidssalon rijker: Salon Ahura

Lieve buren,

Mogen we even voorstellen? Wij zijn Salon Ahura en zijn sinds kort officieel open. In onze beauty en skin center kunt u terecht voor diverse schoonheidsbehandelingen. Omdat we nieuw in de wijk laakkwartier zijn trakteren we natuurlijk onze buren op een leuke korting op al onze schoonheidsbehandelingen ( sorry andere mensen in Den Haag). De actiekorting is in ieder geval geldig tot aan het einde van het jaar 2022. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Welke behandelingen bieden we aan in

In onze salon hebben we verschillende professionele schoonheidsbehandelingen die Salon Ahura aanbied.  Wij zijn aangesloten als Ahura Skin & Beauty Salon (in het kort Salon Ahura) bij de Nederlandse brancheorganisatie voor gediplomeerde schoonheidsspecialisten ANBOS (www.anbos.nl) . Hiermee weet je zeker dat onze bedrijfsvoering goed is geregeld. Wij houden ons aan de richtlijnen voor hygiëne, arbeid en milieu. Hiermee zijn we aangesloten bij de geschillencommissie uiterlijke verzorging.

Tevens zijn we geregistreerd als vakspecialist op het gebied van: ACNE
Dat wil zeggen dat wij verplichte nascholing volgen om onze kennis op peil te houden. Voor zorgverzekeraars is deze registratie vaak een rede om in aanmerkingen te komen voor een vergoede behandeling.

Welke behandelingen kun je nog meer vinden in onze schoonheidssalon?

  • RF-Microneedling met Gouden Naald
  • Laser ontharen zowel
  • Babyface
  • Peeling
  • BB glow
  • DermaPen
  • Hydrodermabrasie

wil je meer details weten over de verschillende behandelingen klik dan hier wij houden in onze nieuwsberichten de laatste trends en ontwikkelingen bij in ons vakgebied. heb je vragen neem dan vrijblijvend contact op of plan direct een gratis intake gesprek. Alle behandelingen gelden voor zowel mannen als vrouwen.

Waar kun je ons schoonheidssalon vinden in het Laakkwartier?

Ons adres is de Van Musschenbroekstraat nr 60 , wij zijn zeven dagen per week open voor diverse schoonheidsbehandelingen. De stad Den Haag is een levendige stad en in het Laakkwartier en Spoorwijk is het ook levendig. We voelen ons gelijk thuis in deze wijk en vinden het prettig om een deze mooie wijk te werken. We hopen dan ook een bijdrage te kunnen leveren aan de gemeenschap. Wij werken op afspraak maar kom gerust een keer een kopje koffie drinken.

Wat we weten over de wijk Laakkwartier en Spoorwijk

Laakkwartier en Spoorwijk is een vooroorlogse wijk in Den Haag, gelegen tussen Station Den Haag HS en Rijswijk. De wijk is onderdeel van stadsdeel Laak. De naam is afgeleid van het oude veenriviertje de Laak, dat midden door de wijk loopt en uitkomt in de Haagvliet.

De wijk grenst aan de wijken BinckhorstMoerwijkGroente- en FruitmarktSchilderswijk en Stationsbuurt.

Een deel van de wijk is een van de 19 beschermde stadsgezichten van Den Haag.[2]

De wijk bestaat uit zes buurten:

Het hart van de wijk wordt gevormd door het Lorentzplein. Het is een belangrijk verkeersknooppunt tussen de Goeverneurlaan, de Oudemansstraat, de Van Musschenbroekstraat en de Jan van der Heijdenstraat, met tramrails naar de Goeverneurlaan, de Oudemansstraat en de Van der Heijdenstraat. Laakkwartier-Centraal wordt begrensd door de Rijswijkseweg, Laakkade, Van Zeggelenlaan, Sinjeur Semeijnsweg, Jan van Beersstraat en de Paets van Troostwijkstraat. De grote straten worden gekenmerkt door portieken. Het zuidelijk deel van de wijk heeft een relatief groen karakter met uitzicht op groengebieden van de gemeente Rijswijk.

Tot 7 december 1843 behoorde onder andere dit gebied tot de gemeente Rijswijk. Zij stond het toen vrijwillig af, omdat zij het niet zagen zitten het nieuwe treinstation van politie toezicht te voorzien. Er waren namelijk maar twee agenten in Rijswijk. Het gebied liep tot aan de Hoefkade. Rijswijk wilde er wel een jaarlijkse vergoeding voor, eeuwig durend. Dat was toen 400 gulden. In Euro’s is dat 181,50. Nog altijd wordt dit bedrag door de gemeente Den Haag betaald.[3] Laakkwartier is gebouwd rond 1930 volgens de architectonische inzichten van de Nieuwe Haagse School, wat goed te zien is aan de architectuur van de etagewoningen aan de De Genestetlaan en de Goeverneurlaan. De woningen aan het zuidelijk deel van de Genestetlaan en aanpalende straten als de Janssoniusstraat zijn van vlak voor de Tweede Wereldoorlog en van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Karakteristiek voor de wijk zijn de verhoogde torens op de twee pleinen die de één kilometer lange Goeverneurlaan in drie stukken verdelen. De plattegrond en fysionomie van de wijk zijn door de architect Berlage ontworpen. Berlage heeft ook de witte lichtmasten met de rode uitleggers ontworpen die alleen terug te vinden zijn in de Paets van Troostwijkstraat, maar eerder in alle straten van de wijk gezien konden worden.

Deze lichtmasten, de portiekwoningen, de pleinen met flankerende torens maken de wijk een zeldzaamheid in Nederland. Alleen in Rotterdam en Amsterdam (HoofdwegStadionweg) zijn vergelijkbare grootschalige, monumentale plannen uitgevoerd.

Laakkwartier-Centraal ligt tussen Nieuw-Laakhaven, de groenzone die Rijswijk van Den Haag scheidt en beide aanliggende woonwijken Spoorwijk en Molenwijk. Bepalend voor de wijk is de centrale as die door de wijk loopt: de monumentale Goeverneurlaan. De parken ten zuidoosten van de wijk hebben een lange historie (Rijswijkse landgoederen langs het Julialaantje) en dienen voor recreatiedoeleinden.

straatnamen:

Het noordoostelijkste deel van de wijk bestaat uit straatnamen die verwijzen naar natuurwetenschappers, biologen en medici, bijvoorbeeld de Lamarckstraat (Frans bioloog); Lyonnetstraat (Nederlands bioloog); Trembleystraat (Zwitsers bioloog); Miquelstraat (Nederlands botanicus); Zacharias Jansenstraat (Nederlands brillenslijper); Lorentzplein (Nederlands natuurkundige); Pasteurstraat (Frans bioloog/scheikundige); Paets van Troostwijkstraat (Nederlands natuurkundige); Linnaeusstraat (oorspronkelijk Zweeds bioloog en arts) en Drebbelstraat (Nederlandse cartograaf).

In het zuidelijke deel (tussen de Oudemansstraat en de Van Zeggelenlaan) zijn de straten genoemd naar 19e-eeuwse schrijvers, bijvoorbeeld de De Genestetlaan (Nederlands dichter); Allard Piersonlaan (Nederlands schrijver en predikant); Haverschmidtstraat (Nederlands dichter en predikant); Piet Paaltjensstraat (diens pseudoniem); Annie Foorestraat (Nederlands schrijfster); Koopmans van Boekerenstraat (Nederlands schrijver en predikant); Elise van Calcarstraat (Nederlands schrijfster, pedagoge, spiritiste en feministe); Jan van Beersstraat (Vlaams dichter); Withuysstraat (Nederlands dichter); Van Zeggelenlaan (Nederlands schrijver en boekdrukker); Jan Wapstraat (Nederlands schrijver); Hugo Verrieststraat (Vlaams dichter en priester); Guido Gezellestraat (West-Vlaams dialectdichter en priester) en Sinjeur Semeynsweg (titel van een roman van Hendrik Jan Schimmel, 1875).”

Bron: Wikipedia – orgineel https://nl.wikipedia.org/wiki/Laakkwartier_en_Spoorwijk

Naast deze informatie lezen we dat er veel actieve mensen zijn in deze wijk https://www.laakcentraal.nl/
Heel interessant allemaal. en hopelijk tot gauw.


——————————————————————————————————–
*Niet echt genderneutraal maar voor de prijzen is het wel handig… laat het ons weten dan krijg je altijd de meest voordelige optie 🙂